Partners - Instituut Medicinale Cannabis

Partners

 

De werkzaamheden van het Instituut Medicinale Cannabis (IMC) worden mogelijk gemaakt door onze partners. Het IMC streeft naar een zo breed mogelijk gedragen platform met meerdere partners met ieder zijn eigen expertise. In beginsel kan iedereen die de doelstellingen van het IMC onderschrijft partner worden.

Voor commerciële partners geldt de voorwaarde dat zij zich in de keten van medicinale cannabis begeven en direct of indirect in het bezit zijn van een Opiumontheffing. Op deze manier garandeert het IMC dat de aangesloten commerciële partners zich daadwerkelijk met medicinale cannabis voor patientengebruik bezighouden en hiervoor toestemming hebben van de Inspectie Gezondheidszorg en/of het Bureau Medicinale Cannabis. Van commerciële partners wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd om het IMC draaiende te houden.

Niet commerciële organisaties zoals (patiënten)verenigingen, stichtingen of samenwerkingsverbanden die de doelstellingen van het IMC onderschrijven kunnen kosteloos partner worden. Ook onderzoekers, en big-geregistreerden kunnen in principe kosteloos partner worden op persoonlijke titel.

Alle partners worden betrokken bij activiteiten van het IMC en kunnen inhoudelijke bijdragen leveren om de doelstellingen te realiseren.

Partners

Bedrocan Producent medicinale cannabis
Clinical Cannabis Care Gespecialiseerde Bereidende Apotheek
Echo Pharmaceuticals Farmaceutisch productontwikkelaar
Fagron Farmaceutische Groothandel
Lab Ofichem Laboratorium en API Producent
Phytonext Extractietechnologie
Transvaal Apotheek Bereidende Apotheek