Algemeen - Instituut Medicinale Cannabis
Over medicinale cannabis
Algemeen Wet- en Regelgeving Cijfers

Algemeen

over ons - cannabis

Wat is medicinale cannabis?

Er is pas sprake van medicinale cannabis als deze volgens farmaceutische richtlijnen is geteeld. Dat zijn strenge richtlijnen (GMP, Good Manufacturing Practice) waarbij het eindproduct gegarandeerd vrij is van zware metalen, pesticiden en andere vervuiling. De samenstelling, net als bij gewone medicijnen, is altijd hetzelfde. De cannabis uit de coffeeshop, of afkomstig uit de illegale (thuis)teelt, is dat bijvoorbeeld niet.

De medicinale cannabisproducten, die beschikbaar zijn in Nederland, zijn legaal en worden door Bedrocan geproduceerd in opdracht van Bureau Medicinale Cannabis (overheidsorganisatie verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden). Het wordt uitsluitend op recept, voorgeschreven door een huisarts of medisch specialist, verstrekt door een apotheek.

Hier vindt u meer informatie over:

Bedrocan

Bureau Medicinale Cannabis

Zie hieronder het Themajournaal medicinale cannabis uit juli 2017. Op dat moment was er nog weinig wetenschappelijk onderzoek bekend met medicinale cannabis. Inmiddels is er veel meer onderzoek bekend.