IMC en Ministerie VWS lanceren KIJKSluiter - Instituut Medicinale Cannabis
Informatie
Datum
25-11-2022

IMC en Ministerie VWS lanceren KIJKSluiter

Medicijnen werken het beste als ze op de juiste manier worden gebruikt. Of het nu gaat om een injectie, tabletten, oogdruppels, een zetpil of medicinale cannabis. Bijsluiters zijn vaak lastig te begrijpen. Daarom hebben het IMC en het Bureau Medicinale Cannabis (onderdeel van het ministerie van VWS) voor medicinale cannabis uitlegvideo’s, KIJKsluiters, laten maken. Deze korte animatievideo’s geven de patiënt op eenvoudige wijze uitleg over het product en hoe het gebruikt kan worden.

De medicinale cannabis die Bureau Medicinale Cannabis op de markt brengt, is een product van farmaceutische kwaliteit dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Er is veel interesse voor het product, maar er leven ook veel vragen bij het publiek. Wat doet het middel, hoe gebruik je het en wat zijn mogelijke bijwerkingen? Goede voorlichting is dan ook essentieel. Daarom hebben het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) en het Instituut Medicinale Cannabis Nederland (IMC)  de handen ineengeslagen om drie KIJKsluitervideo’s te maken over cannabis flos en cannabisolie.

In deze video’s komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Werkzame stoffen in medicinale cannabis en de werking daarvan
– Aandoeningen waarbij medicinale cannabis wordt gebruikt
– Verschil tussen medicinale cannabis en cannabis uit de coffeeshop, thuisteelt of online verkoop
– Medicinale cannabisolie
– Verschil tussen flos en granulaat

Over KIJKsluiters

KIJKsluiters zijn animatievideo’s die op laagdrempelige wijze heldere informatie geven over hoe je een medicijn het beste gebruikt. Soms zijn bijsluiters moeilijk te begrijpen, of kunnen patiënten minder goed lezen of zijn ze de Nederlandse taal niet machtig. Zorgverleners kunnen de KIJKsluiters inzetten als extra informatie voor patiënten.

Bekijk de KIJKsluiters over medicinale cannabis:
Wat is medicinale cannabis?

Medicinale cannabisolie

Medicinale cannabis: flos en granulaat