Renger Witkamp - Instituut Medicinale Cannabis
Renger Witkamp

Renger Witkamp

Renger Witkamp studeerde Biologie en Farmacie. Na zijn apothekersexamen en promotie werkte hij als universitair hoofddocent farmacologie bij de Universiteit Utrecht. In 1996 stapte hij over naar TNO, waar hij verschillende wetenschappelijke en leidinggevende functies bekleedde. In 2006 werd hij benoemd tot hoogleraar bij de Wageningen University & Research, waar hij momenteel de groep Nutritional Biology leidt. Deze groep richt zich vooral op de rol van voeding, al dan niet in combinatie met andere leefstijlfactoren en medicijnen, bij veroudering en (herstel na-) chronische ziektes.

Sinds 2005 houdt hij zich ook bezig met onderzoek op het gebied van cannabis en de werking van het endocannabinoïdesysteem. Naast zijn rol in onderwijs en onderzoek en die als voorzitter van het Instituut Medicinale Cannabis Nederland is hij onder andere actief bij stichting Voeding Leeft, waar hij zich bezighoudt met de toepassing van leefstijlinterventie als therapie. Verder is hij bestuurslid van de Alliantie Voeding in de Zorg en van de ENLP (European Nutritrion Leadership Platform).

“Het bundelen en uitbreiden van de kennis over medicinale cannabis, en goede wetenschappelijk gefundeerde voorlichting en discussie daarover zijn zaken die me na aan het hart liggen. Ik neem de rol van voorzitter van het IMC dan ook graag op me”.