Phytonext - Instituut Medicinale Cannabis

Phytonext

Phytonext ontwikkelt extractieoplossingen voor klanten in de food en pharma sector. Geëxtraheerde producten worden gebruikt als grondstof voor: geur- en smaakstoffen, supplementen, ingrediënten, medicijnen, etc.

De ontwikkelingen van Phytonext richten zich op geheel nieuwe toepassingen van plantstoffen maar ook op de verduurzaming van reeds bestaande extractieketens. In de praktijk zien we dat voor ieder traject praktisch extractieonderzoek moet worden uitgevoerd, dit onderzoek voeren we uit in ons extractielab in Wageningen, de resultaten van het onderzoek kunnen hierna worden gebruikt om een machine en verder nodige oplossingen te ontwikkelen.

In onze testfaciliteit in Wageningen voeren we ook extractieonderzoek op medicinale cannabis uit. Het doel van het onderzoek is het realiseren van een extractietechnologie waarmee reproduceerbaar op kleine schaal, maar ook op industriële schaal, medicinale cannabis volgens farmaceutische richtlijnen kan worden geëxtraheerd. Het onderzoek heeft geresulteerd in een extractiemethode waarmee in één stap van cannabisflos een hoog zuiver extract kan worden geproduceerd dat een plantgetrouw cannabinoid- en terpeenprofiel laat zien. Als extractiespecialist wil Phytonext bijdragen aan de verdere opbouw van een betrouwbare en professionele medicinale cannabisketen.

 

Link naar de website van Phytonext.