Ole Heil

Sinds maart 2019 is Ole directeur communicatie en overheidszaken bij Bedrocan International. Bedrocan is de officiële teler van medicinale cannabis van farmaceutische kwaliteit. Zij doet dit sinds 2003 in opdracht van het Ministerie van VWS. Naast zijn werk bij Bedrocan is Ole gemeenteraadslid voor de VVD in Leidschendam-Voorburg.

Ole heeft Staats- en Bestuursrecht en Parlementaire Geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na vervolgens drie jaar op het Internationaal Secretariaat van de VVD te hebben gewerkt is hij in 2012 woordvoerder geworden van de minister van VWS. In die functie was hij onder andere verantwoordelijk voor de communicatie over het geneesmiddelenbeleid van het ministerie.

‘Via het IMC wil ik bijdragen aan betere informatievoorziening over medicinale cannabis. Door hierbij nauw samen te werken met alle professionele Nederlandse partijen uit de keten kunnen we de kennis over medicinale cannabis, bij patiënten, voorschrijvers en beleidsmakers, naar een hoger niveau tillen.’